subota, 7. januar 2012.

Motivaciono pismo - Šef računovodstva

Poštovani, 
Šef računovodstva - Referenca 0000000 objavljeno  - 10 Septembra 2009 - na sajtu: www.sljaka.com

Ovim pismom, želim da izvršim prijavu za radno mesto šefa računovodstva. Zadovoljstvo mi je da budem član Vašeg tima, a sa druge strane sam uveren da u potpunosti ispunjavam kriterijume koji su neophodni za ovu poziciju, te da mogu dati veliki doprinos radu Vaše kompanije.

Kao glavni knjigovođa u velikoj domaćoj pekari sa godišnjim obrtom od preko 2 miliona evra, bio sam u prilici da vodim tim od 10 ljudi kroz instalaciju novog finansijskog sistema i redizajn i implementaciju unapredjenog sistema za finansijsko izveštavanje. I sam sam bio odgovoran za promene u kompaniji, jer sam uspostavio individualne troškovne cente u celoj kompaniji, koji su u mnogome pomogli kolegama iz finansijama da  mere performanse zaposlenih koristeći dobijene kontrolne indikatore u oceni zaposlenih u pogledu ispunjenja normi. 

Ceo proces tranzicije sa jednog na drugi sistem, zahtevao je da obiučim i motivišem moje podredjenje da učestvuju u procesu. Motivacija i uske veze za poslovnim jedinicama nas je održala zainteresovanim, pa se gotovo potpuno smanjilo osipanje osoblja.


Vaša kompanija i sektor za koji se ja prijavljujem imaju mnogo zajedničkoh, i potpuno sam prilagodjen na radu u okruženju u kom se proizvodnja odvija 24 sata dnevno. Verujem da ovo određeno iskustvo, zajedno sa iskustvom koje sam stekao u radu sa razvojem sistema troškova baziranih na aktivnostima, kako samostalno tako i u saradnji sa konsultantima me kvalifikuju za rad na poziciji Šefa računovodstva u Vašoj kompaniji.
Kao što je traženo u prilogu je moj CV. Radujem se intervjuu  i prilici da porazgovaramo o ovoj veoma interesantnoj poziciji.

S poštovanjem,



IME i PREZIME