utorak, 14. februar 2012.

Primer motivacionog pisma - prodavac

Poštovani,

Obzirom da sam već dosta vremena Vaš odan kupac, kada sam videla Vaš oglas za posao prodavca u Vašem supermarketu, znala sam da sam odličan kandidat za ovu poziciju. Stoga, molim Vas da pogledate moju radnu biografiju koja se nalazi u prilogu.

Bilo bi mi veoma drago i veliko zadovoljstvo da radim kao prodavac proizvoda koje tako dobro poznajem i cenim. U prošlosti sam radila kao prodavac za vreme srednje škole, a nešto kasnije i kao vodja prodavnice u jednom poznatom lancu supermarkete, gde sam provela na ovoj poziciji preko tri godine. MOj posao je uključivao pored prodaje i sastanke sa članovima tima o ostvarenju dnevnih kvota, pozdravljanje mušterija, kao i indformisanje o novim proizvodima i akcijama svakog kupca. Mogu da Vas uverim da ponudim isto i Vašim klijentima, uz podjednak kvalitet i aktivno doprinesem povećanje prodaje u Vašem prodajnom objektu.
Sigurna sam da ćete me prepoznati kao dobrog kandidata. Raduvaće me Vaš poziv za intervju. Ukoliko Vam treba još informacija možete slobodno da me pozovete telefonom ili me kontaktirate mailom

S poštovanjem,

Ime Prezime
Potpis

Letter of Motivation - Sales person


 Dear Sir / Madam, 

Since a very long time I have been a loyal customer to your store and when I came across the opening for a salesperson, I knew right there that I was the best choice for this position. Please have a look at my attached resume. 

I would appreciate the opportunity for selling on a regular basis, a product I love and know so well. In the past, I have worked in sales during high school, as a sales professional for Roda Megamartkets, where I was employed as a part-time employee for three years. For this position, I was mainly responsible for ringing through different sales, meeting a specified quota every day, greeting customers, and informing about new promotions to every customer. I assure you that I will be able to offer the same level of service to your customers.

I am sure you will easily recognize me when I came in for an interview. Please do give me a call at 00 123456 for scheduling an interview, and do inform me when I can come down to tell you why I simply love your store. Thank you so much for giving your time.

Sincerely,
Name

Your Signature